zaterdag 19 januari 2008

Wereldwijde gebedsweek

De Wereld Evangelische Alliantie organiseert ieder jaar een Week van Gebed. Overal ter wereld komen mensen samen, op verschillende plaatsen en op verschillende tijden, met eenzelfde doel: bidden.

In Europa wordt de gebedsweek gecoördineerd door de EEA, de Europese Evangelische Alliantie. Eén land werkt een thema uit, en de verschillende allianties verspreiden het materiaal in hun eigen land. Op die manier is de Week van Gebed ook een teken van eenheid.

Het thema van dit jaar is ‘Omdat Hij Leeft’. Dat is meer dan de titel van een bekend lied, het is de waarheid die de basis vormt voor ons leven. Gedurende deze week worden verschillende aspecten van het thema belicht, en zijn er iedere dag aparte dank- en gebedspunten. De EAV gaat verder dan alleen de gebedsweek. Zo is er ook de Gebedsmaand Januari, en worden er ook Provinciale Gebedsavonden voor gemeenteleiders georganiseerd.

Alle informatie over de gebedsactiviteiten van de Evangelische Alliantie zijn verkrijgbaar bij het Gebedsplatform Vlaanderen, p.a. Ignace DEMAEREL, tel. 02 245 25 12, e-mail gebedsplatform.vlaanderen@scarlet.be

Maandagavond 21 januari zijn er ook de provinciale gebedsavonden voor gemeenteleiders. Dit zijn de verschillende locaties per provincie:

- West-Vlaanderen: Evangelische gemeente Koekelare, Bisschopshoekstraat 31, 8680 Koekelare

- Antwerpen: Evangelische Kerk Philadelphia, St-Bernardsestwg 505, 2660 Hoboken

- Limburg: Christengemeente Zonhoven, Zavelstraat 71 a, 3520 Zonhoven

- Oost-Vlaanderen: Christengemeente De Hoeksteen, Gentsesteenweg 212 bus 1, 9620 Zottegem

- Vlaams-Brabant: Evangelische gemeente Leuven, ETF, St Jansbergsestwg 97, 3001 Heverlee


De gebedsweek start morgen. Ik probeer elke dag iets te posten uit het materiaal dat werd verspreid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten