maandag 21 januari 2008

Gebedsweek: veilig in de storm (maandag 21 jan.)



En er stak een zware stormwind op en de golven sloegen in het schip, zodat het schip reeds vol liep. Maar Hij zelf lag op het achterschip tegen het kussen te slapen. En zij maakten Hem wakker en zeiden tot Hem: Meester, trekt Gij er U niets van aan dat wij vergaan? En Hij, wakker geworden, bestrafte de wind en zeide tot de zee: Zwijg, wees stil! En de wind ging liggen en het werd volkomen stil. En Hij zeide tot hen: Waarom zijt gij zo bevreesd? Hoe hebt gij geen geloof? En zij werden bovenmate bevreesd en zeiden tot elkander: Wie is toch deze, dat ook de wind en de zee Hem gehoorzaam zijn? (Marcus 4:37- 41)

Om ook te lezen:
Psalm 4

Regelmatig horen we over orkanen en windhozen die sommige landen teisteren. Waarschijnlijk hebben weinig mensen in ons land al een echte tornado meegemaakt. Maar levensstormen kennen de meesten onder ons doorgaans wel. Soms zien we de donkere wolken aankomen, soms is het als een donderslag bij heldere hemel. Niet altijd hebben we de tijd om alles in veiligheid te brengen. We kunnen denken aan het plotselinge overlijden van iemand die ons dierbaar is, de onverwachte diagnose van een ernstige ziekte, het verlies van werk of het stuklopen van een relatie. Waarheen kunnen we vluchten? Waar zijn we veilig?
De discipelen van Jezus hadden het goed gezien. Natuurlijk hadden ze niet gedacht dat ze tijdens de overtocht door een storm getroffen zouden worden. Maar ze hadden Jezus bij zich. En 'Jezus in de boot' betekent redding.

Wij danken voor ...
- de grote belofte dat we in de storm beschutting bij Jezus kunnen vinden,
- het grote hart van God de Vader voor de nood en de uitredding van al Zijn kinderen,
- de vrijheid om de boodschap te mogen verkondigen.

Wij verootmoedigen ons ...
- als we Gods bescherming en troost als iets vanzelfsprekend ervaren,
- als we anderen kansen ontnemen doordat we de boodschap verzwijgen.

Wij bidden voor ...
- medechristenen rondom ons die door grote moeilijkheden gaan,
- een duidelijke verkondiging en een helpende hand aan mensen in sociale of humane nood,
- een eerlijke, uitnodigende en geloofwaardige verkondiging door ons leven en door het getuigenis van de gemeenten.
- de mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor de ander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten