zondag 27 januari 2008

Gebedsweek: toegerust voor morgen, omdat Hij leeft (zondag 27 jan.)


Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’ (Matt.28:18-20)

Om ook te lezen:
Matt. 23:1-13


Van wie hangt de toekomst van de wereld af? Van politici, managers of van God? Jezus is aanwezig in deze wereld, en Hem is alle macht gegeven. Dat heeft niet alleen betrekking op de landen en volken van deze wereld, maar ook op ieder persoonlijk.

De landen in Oost-Europa weten waarover ze spreken. Ze hebben ervaring met dictatuur en geloofsvervolging. En ook nu kennen die landen veel armoede, sociale en geestelijke ellende. Het kost meer dan bij ons om openlijk Jezus te belijden. Het vraagt misschien een sterker geloof om niet op de omstandigheden te zien, maar op Hem, die altijd bij ons is.

Het kan aanzien en carrière schaden als we 'alle volken tot Zijn discipelen' willen maken. Laten we duidelijk zijn: zo is het voor de meerderheid van de christen in deze wereld. De onbegrensde vrijheid om te geloven en het geloof te verkondigen: het is eerder uitzondering dan regel. Wat hebben we het goed! Laten we dan onze vrijheid gebruiken, als individu en als gemeente. Hij is bij ons tot aan de voleinding der wereld!


Wij danken ...
- dat God het heden en de toekomst onder controle heeft, globaal maar ook heel persoonlijk,
- dat Jezus ons de zendingsopdracht heeft toevertrouwd, en de volmacht om ze
uit te voeren,

Wij verootmoedigen ons ...
- dat we niet alle kansen benut hebben om het goede nieuws te verkondigen, terwijl
we daar alle vrijheid voor hebben.

Wij bidden ...
- om de kracht van de Heilige Geest voor iedere christen. Dat iedere gelovige bemoedigd wordt en opstaat temidden van veel geestelijke apathie,
- voor de gemeenten, dat ze hun kracht blijven behouden temidden van rijkdom en welvaart,
- voor een nieuwe beleving van het geloof in heel Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten