zaterdag 1 december 2007

Stralende gezichten trekken richting zon


Hoe kunnen we Jezus vandaag volgen? Als we Hem naar waarheid volgen, dan vertonen we het licht van Gods koninkrijk in een wereld waarin de mensen rondom ons struikelen in het donker.

Als we trouw zijn, dan zullen we - zoals Jezus - het licht van het komend koninkrijk uitstralen naar anderen. Lesslie Newbigin geeft een illustratie vanuit zijn eigen ervaring in India. Toen hij op een vroege morgen (terwijl het nog koel genoeg was om een afstand af te legggen) oostwaarts naar een andere stad wandelde, kwam Newbigin andere reizigers tegen die in de tegenovergestelde richting stapten. En hoewel de nacht nog niet helemaal voorbij was, straalden de gezichten van Newbigin en zijn medereizigers in de duisternis. Zij stapten in de richting van het Oosten, en het eerste licht van de aankomende dag werd door hen gereflecteerd. Zo lang de andere reizigers hun weg voortzetten naar het Westen, konden ze zelf de bron van dit licht niet zien. Ze keken in de verkeerde richting. Maar ze wisten dat het licht eraan kwam, omdat ze het zagen in de reizigers die zich oostwaarts begaven.

Velen zijn in onze eigen wereld op weg in de verkeerde richting. Maar als de kerk haar ogen vast gericht houdt op Jezus en zijn koninkrijk, zoekend om Zijn leven gestalte te doen krijgen in de huidige wereld, dan zal dit Zijn licht laten weerkaatsen in haar levens. En misschien dat degenen die we op onze weg ontmoeten, zich dan wel zullen omdraaien om dit licht ook zelf te zien.

(Uit: The Drama of Scripture, door Craig Bartholomew en Michael Goheen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten