zaterdag 8 december 2007

China treedt harder op tegen huiskerken

In China zijn vorige maand veertig leiders van de China Gospel Fellowship gearresteerd. Inmiddels zijn 21 van hen weer vrij. Dat meldt China Aid Association (CAA), een Amerikaanse organisatie die bericht over godsdienstvrijheid.
CAA ziet de arrestatie als een bevestiging van een geheim rapport dat in handen van deze organisatie viel. Dit interne document van de Chinese Communistische Partij bevestigt wat christelijke organisaties die in China werken, al langer vermoedden: er is sinds midden juni een campagne aan de gang tegen de niet-geregistreerde huiskerken. In het document, gedateerd 24 juli 2007, roept de overheid op "infiltratie door vijandige buitenlandse krachten onder het mom van christendom te bestrijden en om de stabiliteit van de samenleving in het religieuze veld te waarborgen".

De plaatselijke overheden krijgen de opdracht "informatie in te winnen over de inhoud van preken, de persoonlijke geschiedenis van (huiskerk)evangelisten, de bronnen van hun fondsen, het stelsel van hun activiteiten, belangrijke leden en de gewone mensen die deelnemen".

(Bericht uit het ND. Het nieuws staat ook op de site van Open Doors, en daar wordt aangegeven dat het op betrouwbaarheid gecontroleerd werd. De foto is eveneens van Open Doors.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten