dinsdag 1 juli 2008

Geen Ronduit Praise meer

Een nieuwsbericht uit het Reformatorisch Dagblad:

"EO stopt met Ronduit Praise en weekenden

De Evangelische Omroep (EO) stopt per 1 januari volgend jaar met Ronduit Praise en met de conferentieweekenden. Dat meldt de jongerenafdeling van de omroep op de EO-website.

Twintig jaar lang heeft de Ronduit Praiseband „worshipavonden” verzorgd door het hele land. „Het waren gave en waardevolle avonden met veel inhoud en veel kwaliteit.” Ook de Ronduit- en de WervelWeekenden zijn conferenties waar de EO „met veel plezier en dankbaarheid op terugkijkt.”

De belangrijkste reden om nu te stoppen met deze activiteiten is volgens de EO dat die ooit zijn ontstaan met als doel „een gat te vullen dat in de kerken aanwezig was. Er waren destijds geleden nog geen conferenties, jongerenfestivals en worshipavonden. Daarom ontstonden Ronduit Praise, het RonduitWeekend en het Ronduit WervelWeekend. Inmiddels worden er veel initiatieven genomen door kerken en worden er veel plaatselijke activiteiten georganiseerd. En dat is te gek om te zien. Maar dit betekent ook dat EO-Jongeren na wil denken over nieuwe concepten.”

De EO-Jongerendag blijft wel bestaan."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten