maandag 18 januari 2010

Week van gebed: tot Zijn eer (slot - zondag 17 januari)

Mijn laatste posting uit de pdf van het gebedsplatform van de EAV n.a.v. de wereldwijde week van gebed. Algemeen thema: Zijn getuigen zijn.

TOT EER VAN GOD

Hand. 14:14-17, Filippenzen 2:5-11

Aan het einde van de gebedsweek vragen we ons af: waarop is ons 'getuige zijn' gebaseerd? Waaraan kunnen we zien dat ons getuigen werkt? Aan het aantal bekeringen, aan de groei van de gemeente, of aan iets anders dat meetbaar is? En als we geen resultaat zien, heeft God ons dan verlaten?
Hoe zouden we aan de hand van onze eigen maatstaven de gevolgen van Jezus' kruisdood beoordelen? Natuurlijk kunnen wij onszelf niet met Hem vergelijken. Zijn leven en Zijn overgave waren uniek. En toch worden we in Filippenzen 2 opgeroepen om de gezindheid bij ons te laten zijn, die ook in Christus was.

Dus moeten wij een dienstknecht zijn, zoals Hij er een was. We moeten niet imiteren, maar ons laten inspireren. Uiteraard is niemand zoals Hij, maar iedere Christen moet meer en meer op Hem gaan lijken.

Ons getuigenis en onze dienst, ja het hele christelijke leven: het heeft strikt genomen maar één doel: God eren. De belevenissen van Paulus en Barnabas in Lystra maken het duidelijk: mensen, ook al zijn ze begaafd en geroepen, ze zijn niet meer dan hun getuigenis. Ze getuigen van Degene die hen gezonden heeft: ze zijn boodschappers die op Hem wijzen. Net zoals Johannes de Doper op Christus wees.

Getuigen zijn er om op de barmhartige Schepper te wijzen. Zie hoe goed Zijn schepping is. U moet op Christus wijzen, de enige redder van de mensen. Daarbij kunt u zich toevertrouwen aan de leiding van de Heilige Geest. Hij kan uw woorden bevestigen en uw getuigenis vruchtbaar laten zijn. De grootste vrucht, die God het meeste eert, zijn de mensen die op hun beurt weer een getuige worden van de wonderbare Heer. Aan Hem zij alle eer!

Aanbidding en dank:

- voor de overgave van Christus aan het kruis
- dat wij nu al de eer mogen brengen aan Hem voor wie alle knie zich buigen zal
- dat Hij onze gebeden - ook van deze week - verhoort
- dat Hij ons gebruikt door ons getuigenis, ons handelen en ons gebed
- dat uiteindelijk allen God eren zullen


Verootmoediging:

- vaak krijgen mensen en programma's in onze gemeenten meer eer dan God
- niet altijd is onze levensstijl tot eer van God


Gebed en voorbede:

- om vertrouwen en hoop temidden de huidige maatschappelijke omwentelingen
- om vernieuwde en duurzame waarden na de financiële en economische crisis voor burgers en bestuurders
- om een zegen voor Israël, het volk van het verbond
- om stappen naar vrede tussen Israël en de Arabische staten
- voor de regeringen in ons land
- om bescherming tegen aanslagen en rampen en om Gods zegen voor ons land en voor de volken


Bron: EAV en gebedsplatform

Geen opmerkingen:

Een reactie posten