woensdag 20 januari 2010

Bejaarde zingend uit het puin



Vandaag bericht Het Nieuwsblad "Bejaarde vrouw zingend vanonder het puin gehaald".
Dit is het volledige artikel:


"Een vrouw van 69 is dinsdag, een week na de verwoestende aardbeving, levend vanonder het puin van de ingestorte kathedraal van Port-au-Prince gehaald. Ena Zizi, een devoot katholiek, zei dat ze de hele week had liggen bidden. "Ik praatte tegen mijn baas, God. Ik had geen andere mensen nodig", zei Zizi, die godsdienstige liederen zong toen reddingswerkers van een team uit Mexico haar uit het puin trokken.

'Het was ongelooflijk. Niemand kon geloven dat ze nog leefde', vertelt Sarah Wilson van de Britse ngo Christian Aid. De bejaarde dame begon te zingen toen ze rond 15.30 uur (21.30 uur Belgische tijd) door Mexicaanse brandweerlieden bevrijd werd. 'Iedereen applaudisseerde en juichte haar toe', aldus nog Wilson.

Zizi heeft aan haar gruwelijke avontuur een gebroken been en een ontwrichte heup overgehouden. Ze was ook compleet uitgedroogd.

De aartsbisschop van Port-au-Prince, monseigneur Joseph Serge Miot, kwam bij de beving om het leven. Reddingswerkers wisten dinsdag zijn lichaam te bergen.

Elders in Port-au-Prince deden zich nog enkele wonderbaarlijke reddingen voor. Twee vrouwen werden levend vanonder het puin van een ingestort universiteitsgebouw gehaald. Tegen middernacht werd de 26-jarige Lozama Hotteline gered. Zij was bedolven geraakt onder een ingestorte winkel in de wijk Petionville en werd gered door een team van Artsen zonder Grenzen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten