maandag 18 augustus 2008

Onze maagdelijkheid hersteld

'Seksuele zonde kan bijzonder vernietigend zijn, omdat onze seksualiteit een belangrijk aspect is van ons bestaan. Seks geweld aandoen is als een zeer gesofistikeerd en breekbaar toestel opnemen om er gewoon nagels mee in de muur te slaan. In onze natuurlijke toestand van onbegrip, weten we niet wie we zijn of hoe we moeten leven. Te snel is het te laat.

Maar God geeft ons onze maagdelijkheid terug: "u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God" (1Kor6:11).

Droevige herinneringen kunnen blijven hangen. Maar ze definiëren ons niet langer, en ze gaan voorbij. De waarheid over ons nu is deze: we zijn niet slechts aaneengeflanste versies van wat we ooit waren, maar we zijn helemaal nieuwe schepselen ("Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen" - 2Kor5:17). Het nieuwe is gekomen. In feite is het nieuwe gekomen en heeft het schatten teruggebracht die we eens weggegooid hadden.

God zij geprezen.'


(Vrij vertaald naar Ray Ortlund)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten