donderdag 6 mei 2010

Satans droom

Wat als satan overneemt? Michael Horton stelt in zijn boek "Christless Christianity" (vrij vertaald: "Christendom zonder Christus") de vraag hoe de wereld er zou uitzien als satan de touwtjes in handen kreeg:

"Hoe zouden de dingen eruitzien als satan echt de controle nam over een stad? Meer dan een halve eeuw geleden gaf de presbyteriaanse voorganger Donald Grey Barnhouse zijn eigen scenario weer in een wekelijkse preek die ook over de hele VS werd uitgezonden via CBS Radio.

Barnhouse speculeerde dat als satan de macht kreeg over (pakweg, JL) Philadelphia, dat dan alle bars sluiten, pornografie verbannen wordt en oude straten gevuld worden met nette voetgangers die naar elkaar glimlachen. Er wordt niet meer gevloekt. De kinderen zeggen netjes 'Ja, meneer' en 'Nee, mevrouw, en de kerken lopen elke zondag vol ... zonder dat er ooit nog over Christus gepredikt wordt."


("Christless Christianity", Grand Rapids: Baker, 2008, pag. 15 - Lees hier de gratis pdf van hoofdstuk 1 van het boek. De tip komt van Justin Taylor.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten