woensdag 12 mei 2010

Follow-up: hoe zit het met de Ark van Noach

Op dinsdag 27 april schreef ik al over de Ark die mogelijk was gevonden en vroeg ik me af hoeveel we er nog zouden over horen. Gisteren dook het berichtje weer op bij www.deredactie.be: Is de Ark van Noach gevonden?

"Volgens de Nederlandse onderzoeker Gerrit Aalten is de Ark van Noach eindelijk gevonden. Aalten verricht al 35 jaar onderzoek naar de resten van het schip. "De ark ligt op 4.000 meter hoogte op de berg Ararat", zegt hij in het Reformatorisch Dagblad.

De ingang lag drie meter onder de grond en moest volgens Aalten volledig uitgegraven worden. Eenmaal binnen vonden de onderzoekers ruimten die lijken op stallen. Een balk met acht pinnen met vierkante koppen is volgens de Nederlander bedoeld om dieren aan vast te binden. In de ruimte zijn er ook deuren van een meter bij een halve meter waar alleen dieren door kunnen.

Nog volgens Aalten dienden de aardewerken schalen in de ruimte als voederbakken. De duizenden witte bolletjes op de grond zouden dan weer voedselresten zijn. Op de hoeken van het hout zit een zwarte substantie. Dat is volgens de Nederlander het pek waarmee de Ark, volgens de bijbel, was afgewerkt."


Ook de site van het Nederlandse Trouw bracht er iets over, maar dan in de voorwaardelijke zin. Het legt de klemtoon op de claim van de onderzoeker, zonder zijn twijfels voorlopig te funderen: "Onderzoeker overtuigd van vondst Ark van Noach".

Het Reformatorisch Dagblad doet meer dan gewoon het nieuwsfeit oppikken in een al dan niet sceptische vorm: "Ark van Noach zou nu écht gevonden zijn". De krant ging ook bij prof. dr. M.J. Paul langs en hij lijkt me gezond kritisch als je het hele stuk leest: "Prof. Paul: Twijfels over vondst ark"
"Er blijven nog veel vragen liggen”, stelt de theoloog uit Eden. Hij noemt tien bezwaren. Klik op de artikellink om ze te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten