vrijdag 14 mei 2010

Naar de gebedsdag: Openbaar (deel 2 - vr. 14/05)

In aanloop naar de wereldwijde gebedsdag, de "Global Day of Prayer" (Pinksteren, 23 mei) geeft het gebedsplatform www.pray4belgium.be een dagelijkse gebedslijst mee.

Vrijdag 14 mei: OPENBAAR!

“ … laat Uw naam geheiligd worden … ”

 Bid dat Gods ware karakter mag openbaar worden in onze gemeenten en in ons land: dat er leraars en vaders zullen opstaan, die Gods hart zullen bekendmaken en dit zelf zullen weerspiegelen door hun liefde (2 Kor.3:2).

 Bid dat de christenen zelf, door hun woorden en levensstijl, altijd Gods naam recht zullen aandoen tegenover de buitenwereld, en doordat hun goede daden niet verborgen kunnen blijven, zullen maken dat mensen God zullen eren (Matt.5:16).

 Bid dat Gods naam in ons land niet langer weggedrumd wordt naar de kerk en de privésfeer, maar dat Hij opnieuw mag vernoemd worden in elk domein van het publieke leven; dat dit maatschappelijke taboe mag doorbroken worden.

 Bid dat God zichzelf in ons land zal tonen als de echte God, dat valse goden en onwaarheden over Hem ontmaskerd mogen worden: bid dat in het onderwijs en met name in de media recht mag gesproken worden van Zijn naam.

 Bid dat God ons mag zegenen met nieuwe inzichten en openbaringen: dat Gods Geest steeds diepere rijkdommen uit zijn Woord zal naar boven halen (Ef 1:17-20).

 Bid ook dat Gods Woord duidelijk mag verkondigd worden aan alle bevolkingsgroepen in ons land, aan alle volken op aarde, en dat de Bijbel verder mag vertaald worden in alle 6800 bestaande talen (Matt. 28:19).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten