maandag 5 oktober 2009

Waar ging Demas naartoe?

“Demas heeft mij verlaten, daar hij de tegenwoordige eeuw heeft liefgekregen, en is naar Thessalonika gereisd” (2Tm4:9)

"Ik weet niet waarom hij ging of wat hij deed toen hij aankwam. Er was een goede kerk in Thessalonika. Het was het eerste christelijke radiostation: “Want van u uit heeft het woord van de Heer weerklonken”, lezen we in 1Thess.1:8, maar ik denk niet dat Demas er ging om te prediken.

De duivel heeft altijd wel een Thessalonika voor een Demas wanneer hij wil ontkomen aan de schande van een Romeinse gevangenis en van een Paulinisch christendom. Als je een andere koning hebt dan Caesar, dan is Rome een gevaarlijke plek om in te leven en te prediken.

Demas en mensen als hij willen hun kronen nu en ze zullen ze krijgen in Thessalonika. Ze heben hun beloning reeds. Al wie Paulus navolgen zullen wachten voor de hunne, tot op dié dag. Ze hebben slechts 2 dagen op hun kalendar: vandaag en de dag. De dag zal het aan het licht brengen (zie 1Kor.3:13). Als we slechts voor vandaag leven, dan zullen we met Demas naar Thessalonika gaan. Als we voor die dag leven, dan zullen we bij Paulus blijven en het oude verweerde kruis op een dag inruilen voor een kroon."

(Vrij vertaald naar Vance Havner)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten