zondag 24 oktober 2010

Wie beïnvloedt je kinderen - jij of een ander?

"Ons eerste en belangrijkste zendingsveld zijn onze kinderen. God schat onze kinderen naar waarde. Jezus reageerde verontwaardigd toen de discipelen de waarde van kinderen in Gods groeiende koninkrijk niet omarmden (Mk. 10:13-16). God maakt ons duidelijk dat kinderen zijn zegen aan ons zijn (Ps. 127:3). En Hij hecht er veel belang aan dat we onze kinderen leren van Hem te houden en Hem te dienen (Deut. 6:7-9).

Voel je niet schuldig wanneer je van je kinderen in hun jonge jaren je eerste investering maakt in je dienstwerk. Je beschikbaarheid, gevoeligheid, affectie en ongehaaste aandacht zijn onvervangbaar.

Er zijn geen neutrale momenten in het leven van een jong kind. Iemand zal je kinderen beïnvloeden, hen waarden aanleren en normen op hun gevoelige jonge harten drukken. Laat jij het zijn!

Accepteer je roeping van God om je gezin te dienen. Als een moeder help je de zielen van je kinderen vorm te krijgen voor Christus en uiteindelijk beïnvloed je de wereld. Jouw kinderen zijn jouw gift aan de toekomst."


(Bron: Jani Ortlund)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten