donderdag 8 november 2007

Willow Creek erkent fouten

Vandaag bericht het Nederlands Dagblad dat de invloedrijke Amerikaanse megakerk Willow Creek Community Church (ook in Vlaanderen en Nederland bekend voor zijn gemeentegroeimodellen en -programma's) een intern onderzoek van 3 jaar heeft afgerond.
Slotsom van het onderzoek: Willow Creek staat de verkeerde aanpak voor.


"In plaats van gemeenteleden te helpen groeien in geloof, zijn deze juist passief en afhankelijk gemaakt omdat Willow Creek zijn activiteiten sterk afstemde op specifieke doelgroepen, en dan met name toetreders en geïnteresseerde buitenkerkelijken. 'We hebben vergeten mensen die tot geloof zijn gekomen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid zelf geestelijk voedsel te vergaren', zei de bekende oprichter Bill Hybels in een verklaring. 'Wij hebben een fout gemaakt.'"

Hier vind je het hele artikel.

3 opmerkingen:

  1. ik begrijp het niet
    je kan dagen na elkaar iedere keer een reactie plaatsen en plots wilt hij niet meer
    nu maar hopen dat het nu lukt
    ik begrijp niet dat er zolang fouten zijn kunnen maken
    we moeten altijd kritisch blijven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dat was christine die iets zei

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat het technische probleem betreft: ik heb geen idee wat de oorzaak kan zijn.

    Inhoudelijk: lang dezelfde fout maken is toch wel iets dat niet enkel in hele gemeentes voorkomt, maar ook in individuele levens. Bij mezelf bijvoorbeeld ...
    En wat Willow Creek zelf betreft: de gemeente groeide als kool. Misschien heeft het succes wel verblind? Moedig dat ze nu toch dieper durven graven en ook niet te trots zijn om het ontnuchterende resultaat naar buiten te brengen.

    BeantwoordenVerwijderen