donderdag 22 november 2007

2 voeten op aarde en blik op de hemel


Een rijke plantage-eigenaar nodigde John Wesley uit bij hem thuis. De twee reden de hele dag te paard en zagen dan nog maar een fractie van al de eigendommen van de man. Op het einde van de dag vroeg de plantage-eigenaar trots: 'Wel, meneer Wesley, wat denkt u ervan?'. Na een ogenblik stilte antwoordde Wesley: 'Ik denk dat het u heel veel moeite zal kosten om dit allemaal achter te laten.'

...

Misschien heb je het ook nog gehoord: 'hij is zo hemelsgezind dat hij van geen nut meer is op aarde'. Toch roept de Schrift ons op om onze gedachten op de hemel te zetten. "Als u nu met Christus opgewekt bent, zoekt dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan Gods rechterhand. Bedenkt de dingen die boven zijn, niet die op de aarde zijn." (Kol.3:1-2)

Zijn we op de goede manier hemels gezind, dan zullen we het meest betekenen voor de hemel én de aarde. Maar wanneer we te aards gezind zijn, dan zullen we niets betekenen voor de hemel noch voor de aarde. C.S. Lewis schreef:
'Lees je de geschiedenis dan ontdek je dat de christenen die het meest deden voor de huidige wereld net die waren die het meest nadachten over de komende. De apostelen zelf, die de bekering van het Romeins Rijk in gang zetten, de groten die de Middeleeuwen gestalte gaven, de Engelse evangelicals die de slavenarbeid wisten te bannen, allen drukten hun stempel op aarde, precies omdat hun gedachten op de Hemel afgestemd waren. Het is sinds christenen grotendeels hebben nagelaten om na te denken over de andere wereld dat zij zo inneffectief geworden zijn in deze wereld.'"
(gebaseerd op een stukje uit 'Money, Possessions & Eternity' van Randy Alcorn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten