donderdag 1 november 2007

Tearfund doet noodoproep voor India

Tearfund België doet op zijn site een dringende oproep voor hulp. Zie onderstaand bericht.

Hevige regens veroorzaken ernstige overstromingen in het Nellore District. Verschillende dorpen, waaronder Atakanithippa, waar wij samenwerken met de Baladarshan Welfare Society, zijn getroffen. De ‘Chief Planning Officer’ van de Indiase overheid in Nellore, stuurde een brief met een dringend verzoek om voedselhulp en noodhulp.

Graag uw aandacht voor onderstaand bericht van onze medewerker Bart De Wilde

“Vorige week liet Robert Sunil, onze plaatselijke medewerker, me weten dat de hulpactiviteiten in de dorpjes zwaar bemoeilijkt werden door onophoudelijke regenval. De regen werd veroorzaakt door een zware depressie, die vanuit de Baai van Bengalen, de Zuidelijke kustlijn van de staat Andhra Pradesh binnenkwam. Zes dagen lang is het water met bakken uit de hemel gekomen.

* * * Datgene waarvoor gevreesd werd, is dan ook gebeurd * * *

De rivier die vanuit het gebergte langsheen de stad Sullurpet (op 10km van de dorpjes waar we werken) stroomt, is volledig buiten haar oevers getreden.
Zestien dorpjes zijn overspoeld door deze rivier. Er zijn al zeker 1100 gezinnen dakloos. De inwoners zijn al hun bezittingen kwijt. De hutjes werden gewoon weggespoeld, hun vee zijn ze kwijt en enkel een paar spullen konden ze nog redden. Met helikopters hebben ze zoveel mogelijk mensen trachten te evacueren. Al 10 kinderen zijn verdronken in de stroom. In totaal hebben reeds 38 mensen het leven gelaten, waaronder 3 hulpverleners die 26 mensen probeerden te bereiken. Deze mensen zaten gedurende 20 uur op het dak van een bus en schreeuwden om hulp.

De overheid heeft ons gevraagd of we mee willen helpen met de opvang voor de slachtoffers. Vanuit het project bieden Robert en zijn team opvang en voedsel aan 500 families in de school van Sullurpet. Zij koken voedsel voor de slachtoffers. De situatie is zeer ernstig.

Attakanithipa en Thipa kandriga hebben waterlast gehad tot in de huisjes, maar de materiële schade is beperkt. De economische schade is echter heel groot. Er is namelijk geen werk en aangezien hun daginkomen dient voor hun dagelijks voedsel, dreigt er een grote hongersnood.

Samen met de directie van Tearfund België werd beslist om een oproep te doen aan al onze sympathisanten om te helpen in deze dringende noodsituatie. Vandaar dat wij een beroep willen doen op jullie vrijgevigheid.”

Help a.u.b. de slachtoffers via onze medewerkers Robert Sunil en zijn team. Dank bij voorbaat.

U kunt uw steun betuigen door een storting op rekeningnummer
435-9190001-10
van Tearfund vzw, Groenstraat 19, 1800 Vilvoorde,
met de vermelding: “Noodhulp Baladarshan”
(Giften vanaf €30/j fiscaal aftrekbaar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten