dinsdag 6 november 2007

Kregen Matumona en Vermeersch primeur bij Medema?


Vandaag verscheen bij Uitgeverij Medema 'Vergeven', geschreven door Nancy Leigh DeMoss (VS). Volgens de uitgever gaat het om "een indrukwekkend boek: confronterend, bijbels, praktisch – en heel vertroostend. Het doet een dringend beroep op ons om te doen wat God zo graag wil: elkaar vergeven, zoals wijzelf ook vergeving ontvangen hebben."

Gelukkig hoeft anderen vergeven niet in eigen kracht: God komt ons hierin tegemoet. Als je een ander wilt vergeven, heb je namelijk net zoveel genade van God nodig als om zelf vergeving te ontvangen. "Wanneer we gekwetst worden, hoe erg of hoe diep ook: God geeft genade en helpt ons om te gaan met de pijn, en de dader te vergeven", aldus DeMoss.

Vergeving betekent overigens niet dat je net doet alsof het onrecht nooit heeft plaatsgevonden – dat is ontkenning. Het gaat erom dat je de werkelijkheid onder ogen ziet en er op Gods manier mee omgaat.

Net vandaag zien we in de media (onder meer bij Sporza) dat de Congolese voetballer Matumona (FC Brussels) zich verzoent met zijn voorzitter. Die had zich vorige week in een groepsgesprek in racistische bewoordingen tegen de zwarte voetballer uitgedrukt. Zo werkt vergeving in de praktijk. Zouden onze voetbalheren de primeur op het Medema-boek gekregen hebben?

(de deugddoende foto komt van Belga, de boekencover is van uitgeverij medema)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten