zaterdag 3 november 2007

Actief wachten

"Deze allen volhardden eendrachtig in het gebed ..." (Hd1:14).
In zijn e-mail-overdenking van deze week vergelijkt auteur Max Lucado het met de opdracht die Christus in Mk3:9 aan zijn discipelen geeft:
"En Hij zei tot zijn discipelen dat een scheepje bij Hem moest blijven".

In deze heel verschillende verzen wordt hetzelfde Griekse woord gebruikt dat "voortdurend" betekent. In het ene geval om discipelen aan te duiden die bijeenkomen in gebed om te wachten op kracht, in het andere geval om een bootje te beschrijven dat ligt te wachten in de aanwezigheid van Christus.

De leerlingen van Jezus waren bereid om op de juiste plaats op kracht te wachten. Een gedachte die voor mensen uit de 21e eeuw moeilijk is. Maar wachten betekent geen "inactiviteit", maar "inHEMactiviteit". Wachten is naar Hem uitzien, naar Hem zoeken, op Hem hopen.

Grote beloften zijn dan je deel. "Maar wie de Here verwachten, putten nieuwe kracht; zij varen op met vleugelen als arenden; zij lopen, maar worden niet moe; zij wandelen maar worden niet mat." (Jes.40:31)

Wacht op God, en wacht op de juiste plaats. Geen geografische plek ergens in Israël, maar in eerlijkheid, in trouw en in waarheid. In Hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten