woensdag 21 november 2007

God houdt van smerige zondaars

Op Desiringgod beantwoordt John Piper de vraag of God een zondaar als ik kan liefhebben.

"Lees je Psalm 107, dan merk je dat die handelt over God die mensen uit problemen redt. Je merkt ook dat een aantal van hen in problemen zit door eigen zonde, door eigen schuld. Toch komt God tot hen als ze tot Hem roepen, en Hij redt hen altijd weer.

Als je dus je leven kapot hielp met drugs, abortus, een zondige echtscheiding, meerdere huwelijken, overspelige seks, leugen of fraude, dan zie je in deze Psalm dat die dingen je niet uitsluiten van Gods redding. De mensen in de Psalm werkten zichzelf in de problemen - eerder dan dat iemand anders hun last bezorgde - Toch hoort God hun roep om hulp en redt Hij hen.

En ga je naar het kruis, dan zie je hoe dit soort genade mogelijk wordt. Het feit dat Jezus stierf in onze plaats, bedekte al onze zonde, nam al onze schuld, deed onze veroordeling weg en voorzag ons van een volkomenheid en gerechtigheid die we zelf nooit konden bewerken - Op die grond kan iedereen die op Hem zijn vertrouwen stelt op dezelfde genade een beroep doen als in Psalm 107. Door het kruis kunnen we weten dat je eigen huidige situatie Gods zegen, zorg en liefde niet uitsluit.

Geeft God echt om wie zijn eigen leven heeft verknoeid? Als je dan tot Hem roept, dan komt Hij met zijn zorg. Want dit is wat Christus voor ons kocht toen Hij stierf."

1 opmerking:

  1. ik merk dat heel goed in het oude testament. De israëlieten zondigen telkens weer tegen de Heer, maar als ze Hem aanroepen, komt Hij altijd weer ter hulp.
    Wij zouden hen de rug toekeren, denk ik dan, na zo'n honderd keer, maar God, toont telkens weer genade.

    BeantwoordenVerwijderen