vrijdag 30 mei 2008

Politie slaat bijbels af

Bericht uit het Nederlands Dagblad:

De leiding van de politie Amsterdam-Amstelland gaat niet in op het aanbod van de Gereformeerde Bijbelstichting om elke agent gratis een bijbel ter beschikking te stellen.
Aanleiding voor het gebaar van de organisatie was de korting die de Amsterdamse korpsleiding haar personeel geeft op de aanschaf van twee boeken van de schrijver Kader Abdolah, een moderne vertaling van de Koran, en een beschrijving van het leven van de profeet Mohammed.

Volgens de politietop gaat de organisatie uit Leerdam voorbij aan de reden waarom het korps ervoor koos de boeken tegen gereduceerd tarief aan te bieden. ,,Wij willen niet in een discussie terecht komen van Bijbel versus Koran. Wij willen de politiemensen de gelegenheid geven zich te kunnen verdiepen in aspecten waar zij in het politiewerk mee te maken krijgen. Wij willen zorgen dat zij meer begrip krijgen voor en zicht krijgen op een levenswijze en cultuur waar zij binnen onze regio dagelijks mee te maken krijgen.'' De Amsterdamse politie wijst erop dat de westerse cultuur gebaseerd is op het christendom. ,,Wij gaan er dan ook van uit dat die bekend is.''

Geen opmerkingen:

Een reactie posten