zaterdag 31 mei 2008

De jeugd van tegenwoordig: knip en plak


Heel interessant zijn de resultaten van het jongerenonderzoek (12-24 j) van Studio Brussel. Peter Van de Veire mocht ze gisteren presenteren. Klik hier voor de links op de Stubru-pagina.

Hier al een voorproef van de site van Stubru:


"Studio Brussel vraagt zich af hoe jongeren vandaag over zichzelf denken: vinden ze zichzelf materialistisch, zijn ze eerder conservatief, zitten ze werkelijk de hele dag online? Studio Brussel deed onderzoek bij jongeren tussen 12 en 24 jaar en kwam tot enkele opmerkelijke resultaten.

Zo zegt 62% van zichzelf materialistisch te zijn en graag geld uit te geven aan laptops, gsm, kleding en reizen. Bijna 70% van de jongeren vindt trouw in relatie belangrijk en de helft zegt klaar te zijn om zich voor de rest van hun leven te binden aan hun lief.

De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow belicht zes stellingen met expert Herman Toch van onderzoeksbureau Synovate en een hoop jong volk. Dit zijn de stellingen:

De jeugd van tegenwoordig is materialistisch
De jeugd van tegenwoordig is altijd online
De jeugd van tegenwoordig is hondstrouw
De jeugd van tegenwoordig doet graag eens onnozel
De jeugd van tegenwoordig heeft een mening
De jeugd van tegenwoordig wil alles en wil het nu

De eindconclusie van Herman Toch: de jeugd van tegenwoordig heeft veel dromen en verwachtingen, maar is vooral ook optimistisch en toekomstgericht. Verder kan je ook spreken van een knip- en plakgeneratie: afhankelijk van de context passen ze hun identiteit aan."

1 opmerking:

  1. goeiemorgen
    ik kom hiet nog wel vaak langs, maar de laatste tijd niet veel tijd gehad om een reactie te plaatsen.
    Heb het gehoord van de jongeren.
    Ze volgen het voorbeeld van hun ouders, alles hebben, misschien ontdekken ze nog onderweg dat al die dingen geen geluk en liefde meebrengen, enkel drang naar nog meer

    BeantwoordenVerwijderen