vrijdag 30 mei 2008

Onbekende indianenstam ontdekt - zijn er nog Elliots?


Diverse media berichten dat een onbekende indianenstam ontdekt is in het oerwoud in Brazilië. Het verhaal doet me denken aan Jim Elliot, die destijds samen met enkele vrienden vermoord werd toen hij aan dergelijke mensen (de Waodani) het evangelie wilde brengen. Zijn er vandaag nog "Elliots" die deze mensen op hun hart dragen (bijvoorbeeld door voor hen te bidden)?

Dit is het bericht dat De Tijd op zijn website plaatste:
"Onbekende Indianenstam ontdekt in Brazilië
In het Amazonegebied op de grens tussen Brazilië en Peru, hebben wetenschappers een nieuwe, voorheen onbekende, Indianenstam ontdekt. Ze vlogen met een helikopter over het regenwoud en werden met pijlen beschoten door de roodgeverfde Indianen.
(belga) - De FUNAI, het agentschap dat instaat voor de bescherming van de Indianen in Brazilië, controleerde het gebied vanuit de lucht om illegale houthakkers op te sporen. Die bedreigen de leefwereld van de Indianen.
Ze ontdekten een stam waarmee nog geen contact is gelegd. De Indianen richtten onmiddellijk hun pijlen op de helikopter." (foto reuters)

Over het verhaal van Jim Elliot werd trouwens een steengoede film gemaakt, die je ook bij ons in de videotheken vindt: End of the Spear.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten