dinsdag 18 maart 2008

Word geschokt door Judas


Judas verliet het gezelschap van de 12 apostelen na de zalving in Bethanië en regelde het verraad van Jezus voor 30 zilverstukken (Mt. 26:14-15). Maar toen ze opnieuw samenkwamen voor het laatste avondmaal, daar was hij! Dicht genoeg om zijn brood te dopen in de beker van de Verlosser.

Toen ons gezin gisteren een tijd van overdenking had, was ik kwaad om de absolute slechtheid van Judas, die het Pascha kwam eten met degene die hij net verkocht had. Ik zei mijn dochter, duidelijk met meer emotie dan ze gewoon was: "Dat is uitermate slecht!".

Ze zei: "Wat is er zo slecht?" Ik antwoordde: "Wat als ik vanavond wegging en een regeling ging treffen met een wreed man om je morgen op weg naar school te doden? Dat zou vreselijk zijn. Maar zou het dan niet boosaardig zijn om me tot de hemel te richten wanneer ik thuiskwam, na je moord geregeld te hebben, en vervolgens samen na te denken over de Bijbel en met je te bidden?"

Ze was geschokt.

Geen wonder dat Jezus zei: "Het zou goed voor die mens zijn als hij niet geboren was" (Mt.26:24).

Laat ons deze week geschokt worden, steeds opnieuw.

(overdenking van John Piper, hier gelezen en vrij vertaald)

1 opmerking:

  1. ik vind die paasperiode, toch altijd erg, als je bedenkt, het leed en de pijn die Jezus daar aan het kruis heeft moeten ondergaan, niet te beschrijven. Ik vind dat triestige dagen, hoe Hij heeft moeten lijden voor mijn zonden, Hij, als onschuldige.

    christine

    BeantwoordenVerwijderen