zaterdag 1 maart 2008

Wat wilt u dat de Heer voor u zal doen?

Here, dat ik ziende worde! (Lucas 18:41)

"(...) Als Jezus vraagt wat wij willen dat Hij voor ons zal doen met de onmogelijke zaak waar we voor staan, bedenk dan dat Hij niet werkt volgens de regels van het gezond verstand, maar op bovennatuurlijke wijze.

Let erop hoe wij de Heiland beperken door ons te herinneren wat hij vroeger voor ons mocht doen: 'Op dat punt schoot ik altijd te kort, en dat zal wel zo blijven.' En zo vragen wij niet om hetgeen wij nodig hebben. 'Het is belachelijk dit aan God te vragen.' Als het een onmogelijkheid is, moeten wij er juist om vragen. God wil het absoluut onmogelijke doen.

Deze man werd ziende."

Gedeelte van de overdenking van 29 februari uit Oswald Chambers' Bijbels dagboek 'Geheel voor Hem'.

1 opmerking:

 1. goeiemiddag
  was hier enkele dagen niet langs geweest, en er staat weer een hoop te lezen
  als ik die evolutie van de steden zo lees, dan word je daar toch bang van.
  Het is voor de mens niet gezond, om met zovelen zo dicht bijeen te wonen; Dat werkt stress op bij de mensen, met alle gevolgen van dien.
  Het ll een reportage gezien, waar er een acteur, als slachtoffer lag op straat. In de stad, keek er niemand naar om. Op de buiten, ging iedereen onmiddellijk helpen.
  er werden nog andere dingen getest, maar daaruit kwam duidelijk dat de mensen in de stad, niemand meer vertrouwen, en nog meer op hun eigen aangewezen zijn.
  Een grote uitdaging voor de christenen
  grtjes christine

  BeantwoordenVerwijderen