maandag 10 maart 2008

"Maak verschil in het leven van een kind"

Volgend kort verslag van een toerustingsdag voor kinderwerkers staat vandaag in het Nederlands Dagblad:

Probeer als christen het verschil te maken in het leven van kinderen met het talent dat je van God ontvangen hebt. Dat zei Marian Geeve, coördinator Kinderwerk van Timoteüs, onderdeel van Stichting Opwekking, zaterdag op een toerustingsdag voor kinderwerkers van de Evangelische Alliantie.

Het verschil maken in het leven van kinderen kan in grote en kleine dingen. "Misschien kan je het verschil maken voor kinderen in de buurt of in je kerk. Kinderen waarvan je weet dat ze het moeilijk hebben. Zet je huis voor ze open. Neem ze eens mee naar het zwembad of de kinderboerderij. Of gewoon gezellig thuis pannenkoeken bakken", gaf ze als voorbeelden.

Ook wees ze op het hoge aantal kinderen dat volgens onderzoek mishandeld wordt. "De vraag die rees bij de onderzoekers was: hoe kunnen we dat oplossen? Jeugdzorg nog meer uitbreiden? De conclusie was: burgers inzetten voor de kinderen die hiervan slachtoffer zijn. Jij en ik. Wij kunnen voor deze kinderen het verschil maken", aldus Geeve.

Ook riep ze op om tijd te hebben of te maken voor kinderen. Met name vaders schijnen daar nogal slecht in te zijn, zei ze. "De volgorde die God heeft bedoeld is vaak anders dan onze werkelijkheid: eerst God, dan je gezin, je werkt, etc."

Ze daagde kinderwerkers uit de personen die vroeger voor henzelf het verschil maakten na te volgen. "Niemand van ons is op eigen kracht groot geworden, iemand is voor ons op en door de knieën gegaan."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten