woensdag 12 maart 2008

Sandrine bidt

Zangeres en nieuwbakken Eén-omroepster Sandrine getuigt in het Magazine van Het Nieuwsblad & De Gentenaar van afgelopen weekend dat ze regelmatig bidt. Naar de kerk gaat ze niet. Het stukje geeft een inkijk in hoe veel mensen vandaag tegen religie, geloof en gebed aankijken. Hier het bewuste fragment:

"Wat zijn je interesses?
'Ik lees graag filosofische en esoterische boeken zoals The Secret of literatuur over engelen. Ik ben erg katholiek opgevoed en heel gelovig. Elke week naar de kerk gaan hoort daar niet bij. Dat deed ik vroeger wel, maar op een bepaald moment ligt de keuze bij jezelf. Er zijn andere manieren waarop ik mijn geloof praktiseer. Als ik alleen ben, bid ik vaak. Daar haal ik veel kracht uit. Van toen ik een klein meisje was draag ik een kettinkje met een kruisje eraan. In tegenstelling tot wat mensen denken, werd ik er nooit om uitgelachen. Bij de mensen van mijn leeftijd doet het er niet toe of je nu gelovig bent of niet.'

Maak je een schietgebedje vooraleer je het podium opgaat?
'Ja, maar ook om tot rust te komen. Wanneer iedereen aan het stressen is, helpt mijn geloof me om te kalmeren.'"

(Foto: site Eén)

2 opmerkingen:

 1. ik vind dat zo slecht niet
  zij werd katholiek opgevoed, en dat kan je niet vergelijken met een christelijke opvoeding
  hoeveel katholieken bidden nog
  groetjes christine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat bidden is op zich zeker wel sympathiek en een mooie start. Maar religieus zijn kan ons niet redden.
  Om het eens zwart-wit uit te drukken: je kunt zelfs biddend naar de hel stappen.
  Het gaat me niet om goede of slechte mensen, ook niet om goede of slechte daden. Waar het me om gaat: religieuze mensen of mensen die in Christus hun redder vonden. Remember die reeks met tegenstelling tussen religie en evangelie van Mark Driscoll, eerder op deze blog.

  grtjs
  Jan

  BeantwoordenVerwijderen