woensdag 13 mei 2009

God in de kleine momenten van je leven

Tony Reinke hoorde een interessante passage in de nieuwe DVD-serie van Paul David Tripp, "What Did You Expect? Redeeming the Realities of Marriage". Hier vrij vertaald.


"Jij en ik doen niet zo veel opmerkelijke dingen in ons leven. We nemen slechts 3 tot 4 belangrijke beslissingen. De meesten van ons zullen niet in geschiedenisboeken terechtkomen. Sorry, het is de waarheid. Voor de meesten van ons geldt dat de mensen een paar tientallen jaren na ons heengaan hun geheugen zullen moeten pijnigen om zich nog de gebeurtenissen uit ons leven weer voor de geest te halen. Je leeft in het heel alledaagse. Je leeft in kleine momenten.
En als God niet regeert in je kleine momenten, dan regeert Hij helemaal niet over je, want dat is waar je leeft.

Ik denk dat een van de grote problemen die we in onze huwelijken krijgen is wanneer we kleine momenten als “kleine momenten” gaan bekijken en zeggen dat ze niet belangrijk zijn.

Als het karakter van ons leven niet bepaald wordt door 4 of 5 grote momenten, maar bepaald wordt door een serie van 10.000 kleine momenten, dan is elk klein moment in je leven van belang. Dat is waar je leven vorm krijgt en dat is waar je relaties gebouwd worden en gestalte krijgen.

We kunnen ons niet terugtrekken uit de kleine momenten want dat blijkt nu net te zijn waar we leven. En onze God is de God van de kleine momenten.
Hij komt deze kleine momenten binnen met zijn waarheid en wijsheid en genade." [sessie 1, 7:50-9:30]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten