zondag 24 mei 2009

Global Day of Prayer - dag 4: vernieuw!

“… en laat Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel”

Bid ...

• ... dat God ons mag vullen met geloof en onbevreesde vrijmoedigheid om door onze woorden en daden een blijvende verandering teweeg te brengen in onze directe omgeving: voor creativiteit, wijsheid en authenticiteit (Matteüs 5:13).
• ... dat de kerken op de eerste plaats de vreugde van het nieuwe leven in Christus mogen uitstralen.
• ... voor meer normbesef, eerlijkheid en rechtvaardigheid, met name in de financiële sector (financiën, economie, handel…): dat de onrechtvaardige mammon (Lukas 16:9) niet langer zal gediend worden, maar dat de rijkdommen van de duisternis aan Gods koninkrijk zullen toekomen (Jesaja 60:5).
• ... voor een herstel van het normbesef op ethisch gebied in onze maatschappij: respect voor het leven in elke fase (abortus, euthanasie, genetische manipulatie …); voor sterke profetische stemmen op dit vlak.
• ... voor het huwelijk en het gezin, voor relaties en seksualiteit; voor een maatschappelijke herwaardering van de huwelijkstrouw en voor een afname in echtscheidingen; voor hoge normen op dit gebied en sterke voorbeelden en rolmodellen.

“... en zij bidden ...” 2 Kronieken 7:14

- Bereid je voor om boven jezelf uit te bidden: stort je hart uit voor God.
- Dank Hem voor wat Hij gedaan heeft.
- Verlicht in gebed de lasten van anderen, en laat toe dat je hart met tranen bewogen wordt om de diepe noden van je omgeving en land.


Bron: materialen EAV rond de Global Day of Prayer - Zie ook www.pray4belgium.be
Voor de volledigheid: de onderwerpen van dag 1 en 2 heb ik niet kunnen posten. De pdf kun je echter ook online terugvinden via de link hierboven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten