dinsdag 26 mei 2009

Global Day of Prayer - dag 6: vergeef

“… Vergeef ons onze schulden …”

Bid ...

• ... dat de Geest van God vele harten in ons volk mag aanraken zodat ze zullen inzien hoe zonde God bedroeft en hun eigen levens en dat van anderen vernietigt (Johannes 16:8).
• ... voor een groeiend verlangen onder christenen om, temidden van een vuiler wordende wereld, reiner, heiliger en transparanter te leven (Hebreeën 12:14); voor grote oprechtheid in het belijden van zonde, tegenover God en tegenover elkaar; dat we zonde niet langer zullen minimaliseren, en beseffen dat we God genade nodig hebben om heilig te leven.
• ... dat Gods Geest ons onze ware hartstoestand mag tonen, ons de kracht mag geven om te breken met zondige gewoonten en verslavingen, en om weerstand te bieden aan de werken van duisternis.
• ... voor een groeiende bewustwording in ons land dat we al veel te ver van Gods normen zijn afgeweken; dat er moedige mensen zullen opstaan die weer gezonde principes zullen durven verkondigen.
• ... dat de zonden die aan de grondslag liggen van oorlogen, armoede en onrecht, in het licht mogen komen en dat er hierover oprecht berouw mag komen.

“... en zich bekeren van hun slechte wegen ...”
2 Kronieken 7:14

- Bereid je voor om je te bekeren: laat je belijdenis meer dan louter woorden zijn.
- Vraag God je de kracht te geven om je af te keren van elke zweem van kwaad en elke kwetsende handelwijze.
- Laat God je hart vullen met de hoop dat Hij een blijvende verandering zal brengen in je gemeenschap en in je kennissenkring.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten