woensdag 27 mei 2009

Global Day of Prayer - dag 7: verzoen

“… zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was.”

• Bid dat patronen van wrok, wraak en onvergevingsgezindheid in ons land verbroken mogen worden zodat relaties kunnen hersteld worden.

• Voor verzoening onder christenen, genezing van scheuringen, overbruggen van kloven en neerhalen van muren; dat Gods liefde veel sterker mag blijken dan alle verschillen (1 Korintiërs 13:13).

• Bid voor herstel in relaties tussen mannen en vrouwen, voor verzoening in vastgelopen huwelijken en voor een gezondmaking van de relaties tussen kinderen en hun ouders.

• Bid dat racisme en antisemitisme, waar ook ter wereld, mag ontmaskerd worden als onwaarheid; bid voor publieke daden van verzoening tussen bevolkingsgroepen (Galaten 3:28).

• Bid dat in oorlogsgebieden en conflicthaarden mensen zullen opstaan die Jezus’ verzoenende kracht zullen demonstreren, zodat openbaar zal worden dat God geen oorlogen wil. Bid dat legers effectief ingezet zullen worden in vredesoperaties.

• Bid voor hen die lijden om de naam van Christus, dat ze de vervolgingen mogen doorstaan in de Geest en genade van Christus. Dat de vervolging, ook bij ons, ten goede mag meewerken en de kerk zal zuiveren en sterken (1 Petrus 4:12).
“... dan zal Ik uit de hemel horen, en hun zonde vergeven ...” 2 Kronieken 7:14

- Bereid je voor om te belijden: open je hart voor Christus.
- Geef je zonde heel open toe.
- Belijd je fouten ook tegenover mensen die je benadeeld hebt.
- Vraag God om jou en anderen vrij te maken van het gewicht van de zondeschuld en van de bindingen van de zondemacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten