zaterdag 23 mei 2009

Global Day of Prayer - dag 3: regeer!

“…laat Uw koninkrijk komen…”

Bid dat ...

• ... velen door de kracht van het evangelie tot Jezus Christus aangetrokken mogen worden (Johannes 6:44), hun leven aan Hem zullen overgeven, en Hem liefhebben en volgen als Koning.
• ... Jezus’ heerschappij steeds krachtiger mag worden in onze eigen levens, in onze gezinnen en gemeenten: dat wijzelf als burgers van het nieuwe Koninkrijk zullen leven, en steeds meer zullen lijken op onze Koning.
• ... Jezus’ koningschap mag doordringen in ons land, in de lokale en nationale politiek en andere overheden: dat op alle niveaus integere mensen zullen opstaan die ernstig rekening houden met Gods normen (1 Timoteüs 2:2).
• ... Gods Koninkrijk alle segmenten en sectoren van ons land mag beïnvloeden, herstellen en rechtmaken: economie, wetenschap, onderwijs, media, kunst, sport, ontspanning, milieuzorg, de sociale sector, de jeugd, migrantenbeleid…
• ... ook in de internationale politiek Gods stem duidelijker mag klinken, met name in de VN, de NAVO en de EU (Psalm 96:10): voor het stopzetten van
oorlogen en conflicten, diepe verzoening tussen landen, voor vrede in Israël
(Psalm 122:6) en het Midden-Oosten.
• Bid, samen met de Geest en de Bruid: “Kom, Heer Jezus” (Openbaring 22:17, 20): dat de dag van Christus’ wederkomst spoedig mag aanbreken en Hij zijn koningschap definitief zal opnemen (Openbaring 19:6).

“... zich vernedert ...”
2 Kronieken 7:14
- Bereid je voor om voor God te verschijnen met een verbroken hart:
nodig God uit om onze harde harten zacht te maken.
- Geef je gebrokenheid toe.
- Aanbid Jezus in Zijn grootheid en heiligheid met een nieuw ontzag en verwondering.
- Oefen jezelf in nederigheid door ernaar te streven dat anderen geëerd zullen worden.


Bron: materialen EAV rond de Global Day of Prayer - Zie ook www.pray4belgium.be
Voor de volledigheid: de onderwerpen van dag 1 en 2 heb ik niet kunnen posten. De pdf kun je echter ook online terugvinden via de link hierboven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten