vrijdag 29 mei 2009

Global Day of Prayer - dag 9: overwin

“… maar verlos ons van het kwaad.”

• Bid dat God de invloed van satanische machten zal terugdringen zodat de waarheid van het evangelie zich kan openbaren en hierdoor vele mensen vrijgemaakt mogen worden om Christus te gaan volgen.

• Bid dat mensen bevrijd mogen worden van afgoderij, toverij, demonische bindingen, ... dat het misleidende hiervan aan het licht mag komen. Bid voor mensen met een bediening van bevrijding.

• Bid dat de macht van verslavingen, depressies, zelfmoordneigingen, … doorbroken mag worden; tegen machten van ontmoediging onder christenen; bid voor goede nazorgers, wijze counselors, liefdevolle herders.

• Bid dat mensen zullen inzien dat de enige verlossing van God te verwachten is, en niet van mensengemaakte theorieën of zelfbedachte oplossingen, die alle eer aan de mens geven (humanisme).

• Bid dat Christus de duistere banden van geld en macht zal verbreken die onze economie en overheden domineren en bederven; dat de vloek van corruptie doorbroken mag worden op het lokale en nationale niveau.

“Nu zullen mijn ogen geopend zijn, en mijn oren opmerkzaam ... ”
2 Kronieken 7:15

- Bereid je voor om Gods blik te ontmoeten: richt je hart vol verwachting naar Hem.
- Als Hij je vergeven heeft, mag je Hem “onder ogen komen”. Laat je hart geraakt worden door het ontzagwekkende besef dat Hij zal luisteren naar elk woord en naar ons omziet met Zijn allesoverheersende liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten