donderdag 11 oktober 2007

Patrick Ogunsoto: doelgerichter leven


"Ogunsoto gaat elke dag naar de kerk", verwondert Herman Wijnants, de manager van voetbalclub Westerlo, zich vandaag op Sporza. De spits zit in een dal waar hij maar niet uitgeraakt, want wat vorig jaar zo vlot ging wil nu niet meer lukken: scoren.

"De jongen zit in de put", zegt Wijnants nog. "Patrick moet tot rust komen, maar maakt het zichzelf alleen maar moeilijk. Zo gaat hij elke dag naar de kerk en is hij zelfs naar Scherpenheuvel geweest om te bidden voor beterschap. Dat is niet goed."

Een paar (te) snelle conclusies uit het bovenstaande:
- de spits heeft mijn post van gisteren over bezorgdheid en gebed niet gelezen.
- Herman Wijnants gelooft niet in gebed, of toch niet in voetbalgebeden.
- Ogunsoto doet dat laatste wel, maar het levert niet veel op.
- de doelmannen uit de Belgische competitie gaan waarschijnlijk nog regelmatiger een kaars branden

Op Sporza geeft de manager nog zelf een diagnose: "Het probleem is dat de makelaars in het tussenseizoen zijn kop zot gemaakt hebben. Ze hebben hem de wereld beloofd en dat is in zijn hoofd blijven spelen."

Kijk Patrick, dat heeft Christus nu lang geleden al gezegd: je kunt niet God én mammon liefhebben.
"Wie rijk willen worden, vallen in verzoeking en in een strik", schreef Timotheus ook nog (1Tm6:9). Zou Wijnants dat al gezegd hebben aan zijn spits?

1 opmerking:

  1. het gebeurt zo vaak, mensen die niet geloven, en geraken plots in de problemen, zoeken dan hun toevlucht tot de kerk, tot alles weer goed gaat, en dan bye bye geloof
    zo werkt het niet, dat weten we maar al te goed

    BeantwoordenVerwijderen