maandag 1 oktober 2007

Lijden, een ongewenst geschenk

Het Centrum voor Pastorale Counseling (CPC) bestaat 25 jaar. Om God te danken voor Zijn trouw door die jaren heen, wordt o.a. in Heverlee op 27 oktober een jubileumdienst georganiseerd.
Walter Barrett, mede-oprichter van het CPC spreekt er over "Lijden, een ongewenst geschenk". Hij gaat er in op onze reactie op lijden en op Gods goedheid door het lijden heen, zo kondigt CPC-context aan:
"Het is niet zo dat lijden op zich iets goed is, maar God heeft er goede en genadige bedoelingen mee. Wanneer we Hem dieper leren kennen en Zijn soeverein en heerlijk karakter wordt meer zichtbaar in ons, gaan we Hem steeds meer en meer omhelzen en vinden we onze diepste vreugde niet in het hier en nu, maar in de heerlijkheid die komt. Wanneer het leven pijn doet, mogen we leren datgene te koesteren wat werkelijk waarde heeft."

Jef Devriese schrijft nog in diezelfde nieuwsbrief:
"Het is een ontnuchterend feit dat weinig dingen in deze wereld echt bestendig of duurzaam zijn. Alleen Gods woord en mensen, ook de verloren mensen, zullen voor eeuwig voortbestaan. Pastorale hulpverlening is investeren in mensen. Dat is investeren in eeuwigheid. Die investering levert alleen iets op, wanneer ze vruchten voortbrengt die door God zijn bewerkt. Hulpverleners moeten mensen niet zonder God leren leven. Alles wat een mens bereikt buiten God om, zijn vruchten tot de dood (Romeinen 7 vers 5 en 6). Daarom is het belangrijk dat mensen geholpen worden met het woord van God. Dat woord moet het uitgangspunt zijn van een christelijke hulpverleningsmethode. Pastorale counseling brengt gebroken mensenlevens en het geïnspireerde Woord van God samen. Het resultaat daarvan is LEVEN!"

Zie ook www.pastoralecounseling.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten