dinsdag 27 januari 2009

Congres - Het huwelijk: Waarom niet?

Congres van Actie Gezien - Action pour la Famille op zaterdag 7 febr in het Diamant Business Center

Bericht van op de website van Actie gezin:

In het kader van de Internationale "Marriage Week": een hele week om het huwelijk in de bloemetjes te zetten, van 7 tot 14 februari 2009 (de week van Sint Valentijn)!

Dit congres wil de waarde van engagement in het huwelijk en de kracht van deze instelling tot hun recht laten komen. Zo kan aan jongeren worden getoond dat het huwelijk de beste manier blijft om hun droom van een trouwe, diepe en verrijkende relatie te vervullen. Het beleven van een duurzame relatie tussen man en vrouw is voor de meesten onder ons nog altijd een nagestreefd ideaal. De statistieken bewijzen dat gehuwde koppels stabieler zijn dan niet gehuwde en dat getrouwde mensen in het het algemeen gelukkiger zijn, gezonder, en langer leven.

In het kader van de Marriage week, en een paar maanden voor de regionale en Europese verkiezingen, nodigt Actie gezin-Action pour la famille vzw u uit om deel te nemen aan het Congres "Het huwelijk: waarom niet?", op zaterdag 7 februari van 9 tot 12.30 u., in het Diamant Business Center (Reyerslaan 80, Brussel).

Dit Congres zal verkiesbare politici, specialisten in familievraagstukken en vertegenwoordigers van organisaties bij elkaar brengen om samen van gedachten te wisselen over maatregelen die duurzaam engagement en familiale stabiliteit kunnen bevorderen.

Als sprekers hebben onder andere Marie Panayatopoulos-Cassiotou (Europees volksvertegenwoordiger van de PPE, voorzitster van de intergroep «familie» in de Europese Gemeenschap), Raf De Rijcke (gedelegeerd bestuurder van de Broederes van Liefde) en Gerrit Houtman (voorzitter van Bethesda) hun aanwezigheid bevestigd.

Twee rondetafelgesprekken worden voorzien. Het eerste zal vertegenwoordigers van de Belgische politieke families samenbrengen, in het andere komen woordvoerders van verenigingen die het gezin willen verdedigen via politieke actie aan het woord. Daarnaast zullen verschillende organisaties in de hal van het Diamant Center een stand opbouwen om hun activiteiten voor te stellen.

Het Congres is tweetalig: er is simultaanvertaling tijdens de gesprekken en koptelefoons zijn ter beschikking.

Toegang tot het Congres is gratis en de parking van het Diamant Center zal gratis ter beschikking gesteld worden aan de deelnemers.

Hier gelezen na tip van brother Luc L.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten