vrijdag 15 januari 2010

Week van gebed: van generatie op generatie (vrijdag 15 januari)

4e posting uit de pdf van het gebedsplatform van de EAV n.a.v. de wereldwijde week van gebed. Algemeen thema: Zijn getuigen zijn.

VAN GENERATIE OP GENERATIE

Hand. 2:39, II Timotheüs 1:3-8


Grootouders kunnen veel betekenen voor hun kleinkinderen, zeker als ze hen over Jezus vertellen. Voorlezen uit de (kinder)Bijbel kan een onuitwisbare indruk nalaten. Op die manier kan Jezus een echte vriend worden voor de kinderen, iemand op wie men kan vertrouwen. Al in de jonge jaren kan er een stevig fundament gelegd worden voor het latere leven.

Natuurlijk zijn het niet alleen de grootmoeders en -vaders die rol als getuige hebben. Iedere Christen kan op zijn eigen plaats en op zijn eigen manier zijn getuigenis afeggen. En het ligt het meest voor de hand dat we in onze eigen familie beginnen.

Vanaf het begin heeft God ons de opdracht gegeven om het onze kinderen in te prenten (Deut. 6:6,7). En als dat reeds bij kleine kinderen op een liefdevolle manier gebracht wordt en met een persoonlijk voorbeeld getoond wordt, dan zal dat blijven doorwerken. Ook al wordt het soms pas jaren later zichtbaar. Dat is Gods belofte aan ons.

'Oma, vertel mij nog een verhaal', vraagt het kind aan haar grootmoeder. Wat is er mooier dan een verhaal over Jezus te vertellen? In dankbaarheid kan een mens veel doorgeven van wat hij of zij zelf ervaren heeft. Het is een geweldige gelegenheid!

Aanbidding en dank:

- voor het werk onder kinderen en jongeren in onze gemeente
- voor de jongeren die tot geloof in Jezus gekomen zijn
- voor de mogelijkheden om vrij het evangelie te vertellen aan de jonge generatie
- voor de voorbeelden van geloof van de oudere generatie


Verootmoediging:

- te vaak zwijgen de ouderen over het geloof en zeggen ze niets over Zijn Woord en Zijn geboden aan hun kinderen en kleinkinderen


Gebed en voorbede:

- dat vader en moeder, grootvader en grootmoeder getuigen van Jezus in hun eigen familie mogen zijn en de nieuwe generatie over Jezus zullen vertellen
- dat de ouderen een voorbeeld van geloof en gebed voor de volgende generatie mogen zijn
- dat jonge mensen ja mogen zeggen tegen huwelijk, gezin en recht op leven voor de ongeborenen
- dat de gezinnen een plaats van geborgenheid zullen vormen waar jonge mensen kunnen opgroeien
- voor ouderen, dat ze hun levenservaring mogen doorgeven
- dat ouders, leraars en opvoeders het omgaan met de kinderen geen last zullen vinden, maar een voorrecht



Materialen downloaden? Volg deze link.
Hier vind je de site van de evangelische alliantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten