zaterdag 23 januari 2010

Video Haïti en waarom kerken een speciale collecte moeten houden



Dit is de video die Mars Hill Church in Seattle zal vertonen om een speciale collecte voor Haïti in te leiden. Mars Hill is de gemeente waar Mark Driscoll een van de verantwoordelijken is. Driscoll trok afgelopen week naar het rampgebied om te overzien hoe er hulp kon geboden worden. Samen met anderen stichtte hij ChurchesHelpingChurches.com.

Hieronder nog de uitleg die The Resurgence-website geeft, waarom een kerk of gemeente een speciale collecte moet houden:

1. Het is bijbels. Galaten 6:10 zegt: "Laten wij dus, daar wij de gelegenheid hebben, doen wat goed is voor allen, maar inzonderheid voor onze geloofsgenoten."

2. Als je wilt dat de mensen in je kerk vrijgevig zijn, wees dan een voorbeeld voor hen door vrijgevig te zijn als voorganger. Als je kerk niet regelmatig en genereus geeft aan dingen als dienstwerk voor barmhartigheid en gemeentestichting, dan is het hypocriet om je mensen te vragen om vrijgevig te zijn.

3. Als leiders in het dienstwerk moeten we een stem geven en klaarheid scheppen in de tragedies waar mensen doorheen gaan via het nieuws. Door onze mensen op een bijbelse manier te instrueren over hoe we hopen te helpen, en hen dan uit te nodigen om daaraan deel te nemen, elk naar eigen vermogen, dan leiden we hen tot hulpverlenen bij dat wat hun hart verbreekt, eerder dan het louter aan te zetten tot treuren. God steekt een passie aan in een leider, die dan de toorts van passie in de kerk brengt en de mensen in vuur en vlam zet voor het goede doel. Eenvoudig gesteld: mensen volgen de passie van hun leider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten