vrijdag 15 februari 2008

Zendeling uit Borneo te gast in Rekkem


Komende zondag 17 februari is Ronny Heyboer vanaf 17 u. te gast in Rekkem, Moeskroenstraat 712. Iedereen is er welkom om kennis te maken met het prachtige project dat Ronny met zijn echtgenote Kay een aantal jaren geleden in Borneo gestart is: Living Waters Village.

Living Waters Village is een toevluchtsoord voor verwaarloosde kinderen. Het domein heeft momenteel een oppervlakte van 200 hectare. In 2003 is men er beginnen bouwen. De bedoeling is dat er huizen komen waar in totaal 1000 kinderen kunnen wonen, met scholen voor 2000 kinderen, een hospitaal, een bijbelschool, een bakkerij, een kerk, …

Veel kinderen in deze regio leven in afgelegen jungle dorpen en hebben niet de mogelijkheid om school te lopen. Sommigen lijden aan malaria of TBC en krijgen geen of onvoldoende verzorging. In Living Waters Village krijgen ze onderwijs, verzorging en een evenwichtige voeding. Oudere kinderen gaan naar school of universiteit in de stad waar ze een beroep kunnen leren. De bouw en de ontwikkeling is momenteel nog volop bezig.

Het dorp zal ook een zegen zijn voor de bevolking van het gebied. Hun kinderen kunnen er school lopen en als het hospitaal af kunnen ze er terecht voor medische zorgen.

Hier lees je alvast meer over dit prachtige project van warme mensen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten