donderdag 28 februari 2008

Moeten evangelische gemeentes de gemeenschap dienen en zoja, waarom?

Onze gemeente is toegewijd aan het fysiek zegenen van elk gebied waar we gemeentes pogen te stichten. Daarmee bedoel ik niet alleen dat we er gemeentes willen zien ontstaan, maar we willen een verbetering van het plaatselijke onderwijs, van de gezondheid, van de politiek, van de levensstandaard, en willen de criminaliteit en armoede zien afnemen. We zetten ons in voor projecten die deze doelstellingen hebben.

We doen dit niet als lokaas of zien het niet als een simpele schakelaar, alsof het een trucje zou zijn om mensen in Jezus te doen geloven. Onderdeel van het Evangelie bestaat uit het liefhebben van onze naaste, ongeacht of ze ooit hun vertrouwen in Jezus zullen stellen of niet. Het is zoals een vriend van me zegt: "We zijn niet dienstbaar om mensen te bekeren, we zijn dienstbaar omdat we bekeerde mensen zijn". (Cursief door mij, JL)

Gedeelte uit een artikel door JD Greear, gelezen op www.theresurgence.com, de blog die mee ondersteund wordt vanuit de missionaire gemeente Mars Hill in Seattle (van Mark Driscoll).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten