dinsdag 22 april 2008

‘Tegenstanders evolutieleer onderdrukt’


"In meer dan duizend Amerikaanse bioscopen is afgelopen weekend een omstreden anti-evolutiefilm in première gegaan. Documentairemaker Ben Stein beschuldigt de wetenschappelijke wereld tegenstanders van Darwins evolutieleer hard aan te pakken en het zwijgen op te leggen.

In de satirische documentaire ‘Expelled: No Intelligence Allowed’ (‘Verbannen: intelligentie niet toegestaan’) stelt Stein ,,een nieuw, antireligieus dogmatisme’’ over de evolutietheorie op universiteiten aan de kaak. Die doctrine maakt het wetenschappers en opvoeders onmogelijk de vraag op te werpen of een ‘slimme ontwerper’ aan de basis staat van het ontstaan van de aarde en de mens, in plaats van natuurlijke selectie door een reeks toevalstreffers in miljoenen jaren.

De documentaire beleefde een vliegende start door vanaf vrijdag al meer dan drie miljoen dollar in de wacht te slepen. Daarmee kende de film na Michael Moore’s documentaire ‘Fahrenheit 9/11’ (een filmische aanklacht tegen het beleid van president Bush) de beste lancering ooit voor een documentaire."

Hier lees je het volledige bericht uit het Nederlands Dagblad; wat hierboven staat is slechts het eerste deel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten