zaterdag 26 april 2008

Opa's fietsten even naar Oekraïne voor het goede doel


M'n goede vriend Jan Simmering uit Nederland is gisteren samen met zijn fietspartner Jan Luimes aangekomen in Oekraïne. Ze hebben er in totaal een fietstocht van zowat 2000 km en 200 u. opzitten: van Aalten in Nederland naar Beregowo in Oekraïne.
Met hun actie brachten ze maar liefst meer dan 48.000 euro bijeen.

Dit is wat ze gisteren op hun siteblog lieten plaatsen:


Hallo allemaal!

WE ZIJN IN BEREGOWO !!!
Wat een geweldige dag was het vandaag…
Vanmorgen iets later vertrokken dan anders, maar wel met stralend weer en in de korte broek en t-shirt gefietst. De rit was helemaal vlak met enorm grote vlaktes waar kuddes schapen rond liepen, de Drenthse hei is er nix bij! Rustig langs de kant van de weg onze lunch gegeten. Later fietsten we kilometers lang door de fruitbomen, een prachtig gezicht allemaal in bloei! Om 14 u kwamen we bij de grens aan en hebben samen met Wim & Nieske koffie gedronken. We moesten tot 16u wachten tot we de grens over konden. Toen we eenmaal de grens over waren werd het wel spannend!
Er stond een hele groep mensen ons op te wachten, kinderen met allemaal ballonnen, toeters en spandoeken en champagne, een ENORM FEEST! Ik ( Jan L ) moest de tekst van het spandoek voorlezen… en plotseling… sprong Willemien achter het spandoek vandaan!!!!!!
Wat een verrassing!!!! Geweldig leuk! Ze is gisteren hier naar toegekomen! Zonder dat iemand het wist…
Jan S heeft symbolisch het bedrag van ruim 48.000 euro overhandigd.
Ook de fietsen voor de kinderen,hebben we aan 2 jongens overhandigd, geweldig om te zien hoe blij ze er mee waren! Samen met die 2 jongens zijn we naar het kinderhuis gefietst en hebben we koffie gedronken en gebak gegeten.

Een ONVERGETELIJKE DAG voor ons!

EN NU???
Genieten van rust, rust en nog eens rust….

Dank dank en nog eens heel veel dank voor jullie support van de afgelopen weken! Het heeft ons er door heen gesleept!

Jan & Jan


Respect voor de actie en prestatie van beide zestigers (op de fiets maar vooral ten bate van de actie!).

Hier lees je nog eens alles na.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten