zaterdag 19 april 2008

Leren 'nee' zeggen om je roeping te kunnen volgen

" ... En een visie die niet gefocust is, maakt dat we gemakkelijk op een zijspoor belanden. En soms gaan we dan ook nog geloven dat het zijspoor de hoofdroute is ...
Er is niet zoveel voor nodig om afgeleid te worden. Denk maar eens aan hoe gefragmenteerd het moderne leven is. Er wordt van allerlei kanten aan ons getrokken, alleen al door verschillende vanzelfsprekende relaties die we met andere mensen onderhouden: collega's, buren, vrienden, kerk, familie, ouders van kinderen op school, sport, verenigingen, bekenden, en ga zo maar door.

Als we tijd willen hebben om in de setting van een eenvoudige kerk aan vriendschappen te bouwen, zullen we vaak 'nee', 'nee', 'nee' moeten zeggen. Als je gepassioneerd bent om met anderen, in zo'n organische kerk, daadwerkelijk invloed op je cultuur uit te oefenen, zul je tegen veel goede dingen in het leven 'nee' moeten zeggen.

Je zult het aantal circuits waarin je actief bent terug moeten brengen, om te voorkomen dat er allerlei afleidingen zijn die het moeilijk maken om trouw te zijn aan waar je werkelijk voor geroepen bent. Eenvoudig kerk-zijn vereist een eenvoudige levensstijl.

(Uit: "Ik zie een leger", door Floyd McClung, Highway Media, pag. 178)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten