donderdag 3 april 2008

Ex-Jehova's getuige: Ik was volkomen gehersenspoeld

Op de site van het Reformatorisch Dagblad staat vandaag het getuigenis van een ex-lid van het Wachttorengenootschap.

Dit is de inleiding:
Leerstellingen die niet kloppen, grote sociale druk en een doegeloof zonder geestelijke band met God. Wim de Goeij verbrak om die reden dertien jaar geleden de band met de Jehova’s getuigen. „Als je de zaken onderzoekt, is er geen houden meer aan en ga je uiteindelijk voor de bijl.”

Hier lees je het volledige getuigenis.

2 opmerkingen:

 1. (2 Korinthiërs 4:4) onder wie de god van dit samenstel van dingen de geest van de ongelovigen heeft verblind opdat het verlichtende licht van het glorierijke goede nieuws over de Christus, die het beeld van God is, niet zou doorschijnen.

  (2 Korinthiërs 3:16) Maar wanneer men zich tot Jehovah keert, wordt de sluier weggenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reactie op 'anoniem' van 7 april 2008:
   Dit is typisch Jehova's gedachte! Een paar teksten uit klakkeloos als waarheid aangenomen 'bron' en steeds weer daarop terugvallen. Ga met de 'anoniem' in discussie over de geloofwaardigheid en juistheid van gestelde in 2 Korinthiërs 4:4, of 3:16, dan zal het antwoord weer gezocht worden in 2 Korinthiërs nummer zoveel! Want dat wordt blindelings aangenomen! De geest van juist de gelovigen is verblind! "Een delinquent" kan toch ook niet tegelijk "de rechter" zijn, of "de betrouwbare getuige" bij zijn eigen beoordeling! Wanneer wordt jouw sluier weggenomen Anoniem zodat je eens echt ontwaakt van je droom!

   Robin vd Nat (Ja, ik zonder god!)

   Verwijderen