vrijdag 15 november 2013

Tearfund: Verzoek om hulp na doortocht Haiyan

Deze week kwam dit bericht door vanwege Tearfund:


Beste Tearfund vrienden,

Ik schrijf u vandaag met een dringend verzoek. Dit week-end trok de vernietigende tyfoon Haiyan over de Filipijnen. Dit ging gepaard met hevige rukwinden, vloedgolven, grondverschuivingen. Miljoenen blijven achter met niets meer. Wilt u met ons reageren?

Deze storm wordt een ‘super tyfoon’ genoemd met hevige regens over 33 provincies op de Filipijnen. Telecommunicatiesystemen zijn uitgevallen en het is nog moeilijk om de precieze omvang van de schade te kennen. Experten zeggen dat ongeveer 12 miljoen mensen door deze tyfoon getroffen zijn.

Partners van Tearfund zijn reeds volop in de weer om noodhulp te bieden. Via onze alliantie Integral kunnen wij hen helpen om noodrantsoenen, tijdelijk onderkomen en hygiënekits te verdelen aan de zwaarst getroffenen. Wilt u ons daarbij helpen?

Hoewel we moeilijk rampen als deze kunnen bevatten, weten we dat God in controle is. We weten ook dat door het delen van voedsel, onderdak, zorg en liefde met mensen die de ramp doorstonden, we in staat zijn om Gods liefde te laten schijnen, zelfs in tijden van diepe duisternis.

Ik wil u graag oproepen om mee te bidden voor de bevolking van de Filipijnen, die deze tragedie moet verduren. Bid voor onze staf en voor onze partners op het terrein, die zich inzetten om een antwoord te bieden op deze ramp. Geef ook vrijmoedig om onze broeders en zusters in nood te helpen.

Verleen uw steun op Tearfund rekening, met vermelding ‘Tyfoon Haiyan Filipijnen’
IBAN: BE41 4359 1900 0110
BIC: KREDBEBB

Uw gebed en uw financiële steun zullen een verschil maken. Geef aub. vandaag!

(U kunt ons ook helpen door dit bericht te versturen naar uw vriendenkring en familie)


Uw partner in deze bediening,

Cecil Van Maelsaeke, algemeen directeur Tearfund

Photo: One of a series of UN Disaster Assessment Coordination photos of Tacloban Airport, Tacloban coastal areas and Tacloban City, courtesy of UNDAC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten