zaterdag 10 oktober 2009

Tien lessen uit een halve eeuw leiderschap (Chuck Swindoll)

Naar aanleiding van zijn Lifetime Achievement Award sprak Chuck Swindoll over 10 dingen die hij leerde gedurende zowat 50 jaar leiderschap ("10 Things I Have Learned During Nearly 50 Years in Leadership"):
1. Het is eenzaam om leiding te geven. Leiderschap behelst zware beslissingen. Hoe zwaarder de beslissing, hoe eenzamer het is.

2. Het is gevaarlijk om te slagen. Ik ben meest bezorgd voor zij die nog geen 30 zijn en zeer begaafd en succesvol. Soms gebruikt God iemand meteen vanuit zijn jeugd, maar meestal gebruikt hij leiders die verbroken werden.

3. Het is het moeilijkst thuis. Niemand heeft me dit ooit gezegd tijdens mijn opleiding.

4. Het is essentieel om echt te zijn. Als er één terrein is waar namaak vaak voorkomt, dan is het onder leiders. Blijf echt.

5. Het is pijnlijk om te gehoorzamen. De Heer zal je leiden naar sommige dingen die niet jouw keuze zijn. Omwille van het kruis zal je altijd opgeven wat jij wilt doen.

6. Gebrokenheid en falen zijn een must.

7. Wie je bent is belangrijker dan je daden. Je gezin heeft het je misschien niet verteld: sommigen onder jullie zijn moeilijk om mee te leven. Slecht gedrag overschaduwt goede daden.

8. Integriteit gaat boven imago. Vandaag wordt imago hooggeschat. Maar het gaat om wat je doet achter de coulissen.

9. Gods manier is beter dan mijn manier.

10. Gelijkvormigheid aan Christus begint en eindigt met nederigheid.

Bron: Zach Nielsen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten