vrijdag 16 oktober 2009

Sla je armen om de twijfelaars heen

John Piper sprak pas in Bonn, Duitsland op een conferentie (de Hirten Konferenz). Het Nederlandse Reformatorisch Dagblad heeft er een artikel over. Ik neem daaruit een kort stukje, de rest vind je hier.

"Veel christenen worstelen met geloofszekerheid."

„Zekerheid is te vinden in het kruis van Christus en door het innerlijke getuigenis van de Heilige Geest. Na een kerkdienst besteed ik meestal zo’n drie kwartier om met mensen te bidden en over hun problemen te praten. Gebrek aan geloofszekerheid komt dan het vaakst aan de orde. Voor sommige mensen is dit altijd een vraag, voor anderen niet.”

Christenen die worstelen met de zekerheid van het geloof moeten zich volgens Piper niet onderwerpen aan de „1 Johannes 4-test” door in hun eigen hart te gaan graven. „Laten zij zich richten op het volbrachte werk van Christus, op Zijn kruis. Dáár moeten we door gegrepen worden.”

De Amerikaanse theoloog gelooft niet in pamfletjes waarin staat: „Geloof je dit, dit en dit? Dan heb je geloofszekerheid.” „Nee, sla als predikant je armen om twijfelaars heen, leef mee en zeg dat ze misschien vanavond, of anders volgende week of over een maand geloofszekerheid zullen ontvangen. En bid of de Geest daarin meekomt. Christenen kunnen door perioden van grote duisternis gaan. God lijkt dan heel ver weg. Vertel dat de grote heiligen dat ook kenden. Werp Christus niet weg, maar klamp je aan Hem vast. Het licht zal komen.”


De toespraken uit Duitsland zijn te beluisteren/downloaden via de website van Desiring God, hieronder de links naar de blogposts en/of audiofiles.

Interview

Panel discussion

Preek zondagmorgen "What Makes the Good News Good"


Preach Christ

Think Christ

Feel Christ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten