dinsdag 22 september 2009

YouthApart wil Keniaanse tienermoeders helpen





Een hele tijd terug vroeg Inge Lagerwerf of het mogelijk was om eens aandacht te besteden aan het werk van YouthApart in Afrika, in het bijzonder aan het ‘Esther Home’ in Kenia. De mail raakte wat ondergesneeuwd, maar nu haal ik hem toch graag weer naar boven. Hieronder een geredigeerde versie van Inges bericht.

“Enkele maanden geleden ben ik in Kenia geweest, in het plaatsje Kitale. Hier zag ik de armoede van Afrika met eigen ogen. YouthApart werkt hier nu vijf jaar om een verschil te maken. Zij hebben verschillende projecten lopen in Kenia en Somalië: voedselprogramma’s, een kindertehuis, en 'Esther home' in Kitale.
Esther home is nu afgeklust en staat klaar om tienermoeders op te vangen: tieners die moeder zijn, maar dan zonder vader. Die vaders zagen het niet zitten om de verantwoordelijkheid op zich te nemen en kozen de makkelijkste weg: weglopen. Daar zit je dan als jonge moeder, in een krotje. Met weinig of geen geld, waardoor er geen voedsel is voor je kind en voor jezelf. Zo ga je de toekomst tegemoet. En tja, hoe voed je eigenlijk een kind op … ?

'Esther home' is een plaats waar ze veilig kunnen wonen, in een echte kamer met muren van cement. En waar er naar hen wordt omgekeken. Is dit een droom die te mooi klinkt om waar te zijn? Tot nu toe helaas nog wel: het Esther home staat klaar voor de ontvangst van de Esthers, maar ... de maandelijkse kosten zijn voorlopig te hoog om hen dit huis te kunnen geven, om het project draaiende te kunnen houden. En ja daar gaan we weer, het financiele praatje, maar als niemand wat doet, wat dan?

Het zou mooi zijn om dit met zoveel mogelijk mensen voor hen te mogen waarmaken: een echt huis, een echte kamer én mensen (van o.a. YouthApart) die naar hen omkijken. Omdat ze waardevol zijn en kostbaar, net zoals u/jou en mij.”


Dit zijn de adresgegevens van YouthApart:
YouthApart (hoofdkantoor)
P.O.Box. 152, 30200 Kitale, Kenya
Tel: 00254-5430982 - 00254-7352825
info@YouthApart.com
www.YouthApart.com (in aanbouw)


Rabobank Harderwijk: 3175.32.154 t.n.v. D.Hoogteijling/ Esther home
Je vindt ook op Facebook flink wat info over YouthApart.

Voor meer informatie rond YouthApart mag je ook altijd mailen naar Inge Lagerwerf: the_moonlight50(apenstaartje)hotmail.com.




(afbeeldingen: hierboven een gedeelte van de flyer; helemaal bovenaan: het Esther home aan de buitenkant en daaronder een gedeelte van het Esther home aan de binnenkant; kleine foto bij de mail: een kind met een oma die voor haar zorgt nadat beide ouders met de noorderzon verdwenen)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten