zaterdag 26 januari 2008

Gebedsweek: gezonden om te dienen (zaterdag 26 jan.)

Jullie zijn het zout van de aarde. Maar als het zout zijn smaak verliest, hoe kan het dan weer zout gemaakt worden? Het dient nergens meer voor, het wordt weggegooid en vertrapt. Jullie zijn het licht in de wereld. Een stad die boven op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. Men steekt ook geen lamp aan om hem vervolgens onder een korenmaat weg te zetten, nee, men zet hem op een standaard, zodat hij licht geeft voor ieder die in huis is. Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.
(Mattheüs 5:13-16)

Om ook te lezen:
Matt. 9:35-10:1

Wij leven in een dienstenmaatschappij. Het is belangrijk dat we onze diensten aanbieden. Wie Christus kent en Hem liefheeft, is ook een dienstverlener. Dat is de opdracht van Jezus. Een christen kan dienen, omdat Christus hem eerst gediend heeft. Hij heeft zich opgesteld als een dienstknecht, om mensen te helpen naar geest, ziel en lichaam. De grootste dienst die Hij bewezen heeft is het plaatsvervangend sterven voor ieders zonden.

Een christen kan dienen omdat hij als een volgeling van Jezus gezonden is. Hij mag voor Jezus leven en dienen. Dat is geen plicht en geen last, het is een vreugde en een voorrecht. Een christen kan dienen omdat God daarvoor de nodige gaven schenkt. We zijn dus niet op onze eigen kracht aangewezen. Jezus zelf geeft de Heilige Geest, en de gaven van de Geest. Op die manier zijn we in staat God en mensen te dienen.

De grootste dienst die een christen aan God bewijzen kan, is het gebed. Waarom? Omdat gebed een relatie met Hem betekent, liefde, overgave, aanvaarding van Zijn wil in ons leven. Omdat Jezus mij gediend heeft, kan ik anderen dienen.In genegenheid en liefde, door te troosten en te zegenen. We moeten onze naaste leren kennen, te weten komen wat hij nodig heeft en hem helpen.

Wij danken voor ...
- de unieke dienst van Christus aan ons,
- de roeping om in Zijn Naam te gaan, en in Zijn kracht dienstknechten en boodschappers te zijn.
- Zijn Heilige Geest die ons kracht geeft om te getuigen en te dienen.

Wij verootmoedigen ons ...
- voor de zwakte van onze kerken, waar verkondiging en diaconie vaak niet samenvallen.

Wij bidden voor ...
- het optimale gebruik van alle mogelijkheden die we krijgen,
- dagelijkse groei in onze dienstbaarheid,
- mensen met een maatschappelijke of politieke roeping.


Bron: EAV-nieuws, speciaal nummer Gebedsweek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten