donderdag 13 mei 2010

Naar de gebedsdag: Wek op (deel 1 - do. 13/05)

In aanloop naar de wereldwijde gebedsdag, de "Global Day of Prayer" (Pinksteren, 23 mei) geeft het gebedsplatform www.pray4belgium.be een dagelijkse gebedslijst mee.

Op de gebedsdag wordt er wereldwijd in de zes continenten gebeden. Dit jaar doen opnieuw 216 landen (van de 220) mee.


Donderdag 13 mei: WEK OP!

“Onze Vader in de hemel…”

 Bid dat God, die de Bron is van alle Leven, zijn volk opnieuw tot leven zal wekken en vullen met zijn hemels, goddelijk leven in overvloed (Joh. 10:10, 7:38).

 Bid dat God, die een Vader is, zijn kinderen bij elkaar zal brengen als één familie voor zijn aangezicht, en dat niet één van hen zal achterblijven: voor eenheid binnen gemeenten, tussen gemeenten en denominaties, en tussen verschillende bevolkingsgroepen (Joh. 17:21).

 Bid dat veel van Gods afgedwaalde en weggelopen kinderen zich zullen bekeren van hun eigenzinnigheid en terugkeren naar de Vader (Lukas 15:18), en leren om Hem echt te vertrouwen en te gehoorzamen.

 Bid dat christenen onophoudelijk Gods aangezicht zullen zoeken (Psalm 27:8): dat in ons land veel bronnen van gebed mogen ontspringen en frisse gebedsbewegingen zullen ontstaan; dat er binnenkort een 24/7 gebedsketting zal functioneren.

 Voor een herstel van echt vaderschap in ons land (Maleachi 4:6/3:24), te beginnen in christelijke gezinnen, en van vaderlijk leiderschap, te beginnen in de gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten